RI7ER JOURNAL POSTS

Tilbake til Elva 3 - Drammens Museum / Fjærholmen Båtbyggeri

Friday, 7 January 2022

Forferdelig vær for kjøring og -12 temp for fotografering og måling (Veldig klok avgjørelse for Jon og Hallvard som må forlate å tar kjøreturen i siste minuttene).


Torsdag - 6 Jan

11h30 - Kjør Dovre til Drammen

18h00 - Ankomst Drammen ved leid leilighet


Fredag - 7 Jan

09h00 - Mens jeg rydder snø av bilen før jeg kjører til Gulskogen Gard, ringer telefonen og jeg får en uventet og velkommen telefon fra Geir Magne Røvik. Han sier han er på vei for å møte meg på Gulskogen Gard.

09h30 - Nancy Nyrud fra Drammens museum åpner opp Sjoboden. Fotografer de 2 båter og notatene.10h30 - Geir kommer og jeg får en og en halv time i ulike måleteknikker for å kopiere/reprodusere en båt.


12h00 - Notater og fotografering av de øvrige fløting elementene i museet.13h00 - Få en ny uventet telefon fra Geir. Han inviterer meg til sitt båtbyggerverksted i Fjærholmen, Nøtterøy.

14h00 - Kjør til Fjærholmen, Nøtterøy

15h30 - Møt Geir på båtbygger verkstedet hans og få ytterligere en og en halv time til om hvordan du bygger en båtbygger ramme, diverse verktøy jeg kan trenge, forskjellige kutt på båtbordene, historier og fortellinger innen båtbyggerverden, måling, fotografere, dukke og dykke forbi båter i mørke og snø. Mer enn mat til ettertanke.


19h00 - Ankomst Geithus. Overnatting hos elva venn, Ella Camilla.

Jeg vil personlig takke min GPS. Turen var verdt alt jeg la ned for å få det til.


Alle spørsmål og kommentarer sendes til

Rob Wilson

wilsonrob1@mac.com