RI7ER JOURNAL POSTS

Tilbake til Elva 4 - Skogmuseum SJF.00830 & SJF.12056

Saturday, 8 January 2022

08h00 - Kaffekrus fylles opp av elva venninne Ella Camilla og drar fra huset hennes i Geithus og drar nord-øst til Elverum. 3 timers kjøring i restene fra dagen førs vinterstorm.


12h00 - Foto museets SJF.00830 på magasinhallen. Har øynene mine på denne modellen ;)

13h30 - Foto museets utstillinger SJF.12056. Eksemplaret, var godt å se og få en følelse av hvordan en ny båt ville se ut.

14h30 - Notater og fotografering av de øvrige fløting elementene i museet.


Det var faktisk en fordel at begge båtene var på høyere nivåer, så jeg kunne få bilder over og under. De 2 på Gulskogen Gard var en del av en visning, og altså kun bilder fra toppen.

Fikk god help fra Anna og Neema før å åpne låst dørene og finner trapper. Stor takk til Bjørn Bækkelund for tilgang til båtene og for å ordne hjelpen jeg trengte.


15h00 - Siste 3 timers kjøretur

18h00 - Ankomst hjem i Heidal


Jeg har eksamen denne kommende uken så kommer lavt på ” båt radaren “. Neste helg tar jeg en avgjørelse om hvilken fart dette prosjektet går. Min opprinnelige plan tillater at de neste 6 månedene går uten problemer i høyt tempo, det kan være en bedre idé for meg å bygge verktøy, bygge en båtbygger ramme, etablere en arbeidsplass, finne/høste materialer, det vanskelig oppgave - å finne et eksemplar/eksempel som kan lånes ut i noen måneder som jeg kan jobbe med og kopiere ved siden av meg, 

Og så bygge båten neste år ! Jeg har noen praktiske og etiske spørsmål til lærerne mine om dette emnet.


De forskjellige tankeretningene som har blitt introdusert og forklart for meg. Alternativene som er tilgjengelige.

Har samtidig en nesten daglig e-post samtale de siste 3 ukene med Jon Bojer Godal som har gitt meg nesten et kapittel verdt av en bok i kunnskap og råd angående materialvalg, verktøy, forskjeller i design, historisk info og mer.


All questions and comments to be sent to

Rob Wilson

wilsonrob1@mac.com